суботу, 4 липня 2020 р.

І знову про казку!!!

Виявляється, не всі батьки усвідомлюють значення казок для дітей. Дехто  повідомляє, що вони не читають казки дітям у віці до п’яти років, тому що вони нічого їх не вчать, учать поганого або просто занадто страшні. 
Альберт Ейнштейн писав: «Якщо ви хочете, щоб ваші діти були розумними, читайте їм казки. Якщо ви хочете, щоб вони були ще розумнішими, читайте їм більше казок»
Пропоную розглянути причини, чому казки настільки важливі для читання в дитинстві.
1. За допомогою казок ми вивчаємо розмовну мову (культурну грамотність та правила),розвиваємо здатність мислити і запам’ятовувати. Ми зустрічаємо казки в різних парафразах і пантомімах, вони допомагають нам розуміти алегоричні вислови й делікатно висловлювати свою думку. 
2.Казки розвивають уяву дитини,здатність фантазувати.
3. Казки дають можливість навчати дітей навичок критичного мислення.
4.Казки стирають міжкультурні кордони. У багатьох культурах є спільні  казки.Для всіх нас характерна дуже важлива риса – необхідність набуття сенсу життя за допомогою певної історії та надії на перемогу добра над злом.
5.Казки дають уроки моральності.
6.Казка розкривати потенціал дитини.Розповідає про реальні проблеми, з якими зіштовхується практично кожна людина, і робить це делікатно, за допомогою фантастичних сюжетів, в яких головний герой найчастіше торжествує. Хто не застрахований від проблем?
7. Казки вчать дітей переборювати труднощі, учитись розуміти  життя й орієнтуватись у ньому.

Чи бувають занадто страшні казки для дітей? Іноді.
Ви повинні враховувати вік і рівень розвитку дитини. Ми не читаємо дворічним дітям казки типу"Рапунцель","Білосніжка","Попелюшка"тому що діти не зрозуміють їх в будь-якому випадку. Використовуйте вашу батьківську логіку. Нехай діти також висловлюють свої власні судження – вони можуть розповісти вам, вважають вони цю казку занадто страшною чи ні.
Під час читання казок необхідно враховувати час дня. Можливо, деякі казки не варто читати на ніч. Що ж, читайте їх вдень!
​Не треба виключати казки з життя дитини лише тому, що деякі з них страшні або незрозумілі. Завжди можна знайти адаптовані версії казок, які більше підійдуть саме вашій дитині та вашій родині.
Розкриття інформації та розмова, спрямована в потрібне русло, неодмінно навчать!

Немає коментарів:

Дописати коментар