понеділок, 2 липня 2018 р.

Пісочна анімація

Сьогодні, так коротко, хочу звернути вашу увагу на пісочну анімацію або арт-терапію, що в свою чергу є одним з видів корекційної роботи і яку, безперечно, можна віднести до здоров'я- збережувальних технологій.



Арт-терапія дослівно перекладається, як зцілення через діяльність. 
   Яким же чином відбувається зцілення?Коли дитина починає працювати з піском(манною крупою), то задіює при цьому свої пальчики, що сприяє руховому розвитку. Через тренування дрібної моторики мязів рук іде посил сигналів до кори головного мозку і цим діє на систему координації, формування емоційної сфери, а для дітей з вадами зору, сприяє акомодації ока (чіткого бачення предмета).
     Кому з дітей потрібно зцілення?А зцілення потребують усі діти. Чому, запитаєте ви?А тому що в усіх дітей, якщо і не має вад, то існує почуття стаху перед чимось(щось іще небачене, нечуте, незвідане - зустріч з незнайомою людиною, тваринкою, ручкою, зошитом тощо). Зображення на піску знімає страх помилки, тому що його завжди можна легко виправити. Стерти, потрусивши ємкість у якій малюєш(піднос,скло,пласмасова дошка,тарілка). Дозвольте дитині проявити творчість, вона виросте впевненішою в собі!

Немає коментарів:

Дописати коментар